Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Με την αγόρευση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής, Κώστα Παπαδάκη, συνεχίζεται τη Δευτέρα στο Εφετείο Αθηνών η δίκη της Χρυσής Αυγής μετά την ολοκλήρωση της αγόρευσης του Θανάση Καμπαγιάννη, την οποία παρακολούθησε χθες αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τον τέως πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, τους βουλευτές Ανδρέα Ξανθό, Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου, Αλέξανδρο Αυλωνίτη, τους πρώην βουλευτές Αννέτα Καββαδία και Ελένη Σταματάκη. Παρόντες και ο Νάσος Ηλιόπουλος με μέλη της «Ανοιχτής Πόλης».

Δείτε επίσης: «Εσείς κ. Πρόεδρε, με ποιόν είστε, με τις μέλισσες ή με τους λύκους;»: Η συγκλονιστική αγόρευση του Θ. Καμπαγιάννη και η μαρτυρία δύο κοριτσιών για τη δολοφονία Φύσσα

«Η παρουσία μας εδώ για εμάς είναι μια στάση οφειλόμενης ευθύνης, κυρίως όμως είναι μια στάση και ένδειξη τιμής και συμπαράστασης σ’ αυτούς και σ’ αυτές που όλο αυτό το διάστημα των τεσσάρων ετών δώσανε μια μάχη, μια παρουσία», δήλωσε ο Νίκος Βούτσης, αναφερόμενος στους συνηγόρους πολιτικής αγωγής, στους λίγους δημοσιογράφους και στους πολίτες που παρακολουθούν τη δίκη, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών. Σχολίασε, δε, τη μη κάλυψη της δίκης από τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης, «ενώ δυστυχώς βρίσκουν χώρο, χρόνο και πάνελ για να ασχολούνται με το αν τα τούβλα ή οι τσιμεντόλιθοι αποτελούν ή όχι κακουργηματικές πράξεις» και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «όλοι θα πρέπει να πάρουν τα διδάγματά τους από αυτή τη δίκη. Νομίζω ότι είμαστε στην τελική ευθεία και πιστεύω σε μια δίκαιη κρίση και σε κολασμό των ναζιστικών εγκλημάτων».

Η «Ανοιχτή Πόλη» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της «πιο κρίσιμη από ποτέ» την ενίσχυση του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος και θέλησε να υπογραμμίσει ότι δεν θα ξεχάσουμε τα εγκλήματα των νεοναζιστών μέχρι να απαλλαγεί η Αθήνα από κάθε ίχνος φασισμού. «Η Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπίσει μια ηχηρή καταδίκη ως εγκληματική οργάνωση. Ακόμα περισσότερο, η ρητορική και οι πρακτικές του φασισμού πρέπει να εξαφανιστούν αμετάκλητα από τις γειτονιές μας», τονίζει.

Δείτε επίσης: Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί